De maand juni zijn we op afstand vanuit Nederland, maar ook in Dienten zelf in samenwerking met Blom Interieurs bezig geweest met de restyling van het appartement Emma Top 1.

Bij ons vorige bezoek aan Dienten hadden we de muren in de slaapkamers een ander kleurtje gegeven. Nu was vooral de woonkamer aan de beurt. Eerst vanuit Nederland regelen dat de woonkamer helemaal leeg wordt gemaakt, zodat de nieuwe meubels erin kunnen. Alles naar de vuilstort brengen was voor ons geen optie. Vanuit onze fijne connectie in Oostenrijk met Alpendreams heeft Sylvia ons geholpen met de verkoop van de meubels via de Oostenrijkse Marktplaats. Op die manier eethoek en zithoek met kasten kunnen verkopen. De laatste eettafel met 4 stoelen hebben we overgebracht naar ons andere appartement in Werfenweng. Daar staat het nu als presentatietafel in de entree onder de trap.

Dan de metamorfose: nieuwe gordijnen, zithoek met hoekbank en 2 fauteuils, stoere staande lamp en grote TV kast. Maar het meest opvallend is wel de geheel vernieuwde eethoek. De muur achter de eethoek is omgeturnd in een houten wand van Sunwood en eyecatcher is wel de moderne hoekbank met grote bijna vierkante eettafel. De stof op de rugleuning van de bank wordt door Gerard betiteld als ‘de oude pet van mijn vader’, maar is helemaal van deze tijd. De prachtige eetstoelen, deels met en zonder armleuningen, maken de eethoek tot een zeer smaakvol geheel. Boven de eettafel hebben we gekozen voor dezelfde lampen als in WerfenBlick.

In de zithoek kun je nu fijn relaxen in de zachte hoekbank, waar meer zitplaatsen zijn gecreëerd dan met de vorige bank. De kussens met hertengewei erop geven een leuke Oostenrijkse sfeer. Het schilderij boven de bank hebben we juist weer vanuit WerfenBlick overgehaald naar Emma en komt hier heel mooi uit boven de bank.

Nieuwsgierig geworden naar de hele inrichting? Kijk dan op de pagina Emma Top 1 Dienten voor alle sfeerbeelden. 

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *