Een bijzonder jaar 2020. Een nieuw decennium met een mooi jaartal van twee keer het getal 20. Maar bovenal een jaar waarin Covid-19 de boventoon voert. Grote gevolgen voor iedereen wereldwijd. We kregen veel annuleringen voor onze appartementen en konden er zelf ook niet naar toe. Gelukkig gingen half juni de voor ons belangrijke landsgrenzen weer open. Na meerdere bezoeken aan Oostenrijk met een ‘werkdoel’ in onze appartementen konden we dit jaar naar Werfenweng met als enige doel ‘vakantie vieren’. En wat is er veel te doen in het Salzburgerland. Wandelen, fietsen, bezoek aan de stad Salzburg en “klammen”  verkennen.

In het Salzburgerland kun je op heel veel plaatsen een zogenaamde Klam bezoeken; een kloof met waterval. Wij zijn naar de Lichtensteinklamm in St. Johann in Pongau geweest. Allereerst heel mooi om er te wandelen, zowel in als rondom de klam. Direct na de ingang loop je via een smalle kloof langs het diep ingesneden water. Na een poosje bereik je een enorme wenteltrap waarlangs je naar boven loopt richting de waterval. Een foto impressie van ons bezoek vind je hier.

We hebben fantastische wandelroutes gedaan in het Tennengebirge. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vanuit het appartement in Werfenweng kun je een heel eind langs de beek de Lampersbach wandelen. Of je pakt een langere route naar de Werfener Hutte (op 1969 m). Vanuit het appartement via de Wengerau, het schilderachtige dal uiteinde achter Werfenweng. Vanaf de grote parkeerplaats in Wengerau is het 10 minuten lopen naar de “Gamsblick”. Van daaruit gaat de klim via pad nr. 32 over alpenweiden naar de Elmaualm (ong. 1:15 uur). Vanaf de Ellmaualm Nog 1 uur naar de Werfener Hütte (pad 32 b).

De mooiste route vonden wij de tocht naar de Eis kogel.

E-bike huren

Met het huren van een e-mountainbike hebben we de omgeving op een andere manier verkend. Poeh, best zwaar als je de berg op moet fietsen, maar heerlijk als je met hoge snelheid weer naar beneden suist.

Kortom heel veel te doen. Het mooie is dat alle seizoenen geschikt zijn voor een bezoek aan Oostenrijk. Dus…heb je het echte vakantiegevoel in de zomer gemist door Corona…kom dan in de herfst naar het Salzburgerland en laat je verrassen door de schitterende herstkleuren in het berglandschap. In september en oktober hebben wij nog plaats in onze appartementen.

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *