Bij de start van ons Oostenrijk avontuur begonnen wij ook met een ‘verhuur-avontuur’. We hadden direct besloten om de verhuur van WerfenBlick en Emma Top1 niet helemaal zelf te regelen, en dit uit te besteden. Via Alpendreams maakten wij kennis met Sybrand Welles en door zijn zeer persoonlijke benadering en zijn kennis van verhuren in Oostenrijk zijn wij eind 2018 met hem en daarmee met Belvilla in zee gegaan.

Bij toeristische verhuur van je appartement komt best veel kijken. Vragen zoals ‘met welke omschrijving en foto’s krijgen we de meeste gasten’, of ‘zijn er landen van waaruit je geen toeristen zou willen ontvangen’ of ‘hoe handel je het af als de huurder de tv van de muur af heeft laten vallen’, en niet te vergeten regelmatig gedoe over de toegangscode van de woning.

Maar ook leuke dingen waar je je creativiteit in kwijt kunt. Bijvoorbeeld het regelen van een fles wijn met een chocolatje als welkom attentie voor iedere gast. En nuttige zaken zoals het opzetten van een administratie die naar onze boekhouder in Oostenrijk kan.

Met onze vaste contactpersoon konden we veel overleggen en zijn we snel bekend geraakt in de wereld van de toeristische verhuur. Door overnames is Belvilla veranderd en past de nieuwe aanpak niet meer bij ons.

Daar kwam het jonge bedrijf Villa for You op ons pad, die op de website precies hebben beschreven waar wij naar op zoek waren als huiseigenaar:

Sybrand Welles en Pepijn Zijsling
Sybrand Welles en Pepijn Zijsling

“Kwaliteit, dát is wat wij onze gasten willen laten ervaren. Wij zijn specialisten in de verhuur van kwalitatief hoogwaardige vakantiehuizen in Europa. Om deze kwaliteit te garanderen, bezoeken wij onze villa’s persoonlijk. We controleren alles ter plaatse, overleggen en wisselen ervaringen uit met onze gastvrije huiseigenaren.”

Toch doe je dat overstappen naar een andere tussenpersoon niet zomaar. Ten eerste raak je alle recensies kwijt die in de loop van 2 jaar zijn verkregen bij de verschillende vakantiewoning aanbieders zoals Booking.com, HomeAway of Airbnb. Je loopt het risico dat voormalige gasten jouw vakantiehuis niet meer kunnen vinden. Daarnaast levert een nieuw beginnende onderneming zoals Villa for You ook weer risico’s op en mogelijke opstartproblemen. En… beide appartementen zijn onderdeel van een complex met 4 appartementen en daarmee 4 verschillende eigenaren. Het is wel zo prettig als die allemaal via dezelfde aanbieder verhuren.

De gesprekken hierover met de andere huiseigenaren verliepen heel plezierig, maar per appartementencomplex ook heel verschillend. Er waren veel redenen om wel of niet over te stappen en ook verschilden de meningen over het tijdstip waarop we de overstap zouden willen maken. Uiteindelijk hebben wij begin dit jaar de knoop doorgehakt. Per 1 mei zijn wij met ons appartement in Werfenweng overgestapt naar Villa for You. Dat ging heel erg vlot. Vrijwel direct werd er een fotograaf gestuurd om nieuwe foto’s te maken, gevolgd door een mooie presentatie van ons huis op de website van Villa for You.

Hier kun je zien hoe mooi het is geworden en heb je de mogelijkheid het direct te boeken. De eerste boeking via Villa for You is al binnen. En het is erg leuk dat Villa for You een leuke win-actie heeft bedacht voor iedereen die al eens eerder gast bij ons is geweest en nu opnieuw bij ons boekt. Wij sturen al onze voormalige gasten daarover een email. Helaas is het nog niet mogelijk om met ons appartement in Dienten, Emma Top 1, ook al over te gaan naar Villa for You. Zodra de seinen daarvoor ook op groen staan gaan wij ook daarmee overstappen. Voorlopig verhuren wij dat nog via Belvilla. Wij laten het weten als we ook daar de overstap hebben gemaakt.

Om ons enthousiasme over Villa for You te delen met jou als lezer presenteren wij nog graag een stukje van de website wat aansluit bij onze aanleiding om over te stappen:

“Hoe het allemaal begon

Persoonlijke aandacht, het opbouwen van een relatie en deskundig advies… Onze oprichter Pepijn Zijsling merkte dat hier sterk behoefte aan was in de vakantiehuizen branche zowel bij gasten als bij huiseigenaren. Een vakantie boeken leek haast een zakelijke transactie geworden waar geen persoonlijk contact meer bij komt kijken. Terwijl dit juist hét moment van het jaar is waar je naar uitkijkt. Je wil dat alles goed geregeld is en klopt. En dat je goed geholpen wordt, mocht er onverhoopt toch iets misgaan. Dit is de gedachte van waaruit Villa for You ontstaan is. Oprichter Pepijn Zijsling: ‘Ik had sterk het gevoel dat het beter kon. En moest! Daarom zijn we Villa for You gestart. Eigenlijk vanuit de gedachte: dit kunnen wij beter. Met meer aandacht voor persoonlijk contact, maatwerk en kwaliteit.’”

Nu er licht gloort aan het einde van de corona-tunnel willen we iedereen weer graag ontvangen in onze appartementen in Oostenrijk. Want dat mooie berglandschap blijft toch altijd de belangrijkste drijfveer om daar te verblijven en te verhuren.

Direct WerfenBlick boeken

Direct Emma Top 1 boeken

=====Tot ziens in Oostenrijk=====

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *