Eigenlijk waren we best tevreden met de tuin in Werfenweng. In de winter zie je er niet zoveel van onder de sneeuw. In de zomer is het grasveld een heerlijke plek om te zonnen, kinderbadje neer te zetten of gewoon lekker te zitten en van het uitzicht genieten.

Maar……in de loop van 3 jaren groeide er toch wel veel onkruid, wat niet makkelijk meer bij te houden was. De zijkanten van het gazon – de delen direct grenzend aan de woning onder de overkapping – werden steeds geler en verdorden. En de belangrijkste reden om tot actie over te gaan: de hout-matten die aan de zijkanten tegen de rotswand zijn bevestigd waren zo snel aan het verrotten dat er hele lelijke gaten in ontstonden. De tuin werd een rommeltje en daar moest wel wat aan gebeuren.

Eerst wilden wij het zelf gaan uitvoeren. In Nederland doen wij alles in de tuin zelf, zowel met de beplanting als met bestraten. Maar in Oostenrijk ligt dat anders. Je zit met een heel andere ondergrond, hoogteverschillen en een winterperiode met sneeuw die bijvoorbeeld om andere planten vraagt. En wij hebben natuurlijk nauwelijks gereedschap in Oostenrijk en geen aanhanger om spullen te halen of af te voeren. Dus toch maar op zoek gegaan naar een Oostenrijkse tuinder. Die vonden we zelfs in Werfenweng: Garten Dave. Na enkele gesprekken over de mogelijke oplossingen voor onze tuin heeft Dave een mooi ontwerp gemaakt. Wij werden gelijk enthousiast en hebben hem de opdracht gegeven.

De tweede week van november waren wij in Werfenweng en is Dave met zijn team met de klus begonnen. Er was eerder al best wat sneeuw gevallen in Oostenrijk, maar de tuin was nu weer sneeuwvrij. Het weer zat mee dus kon er enkele dagen aan de tuin gewerkt worden. Het bleek een goede keuze te zijn dat we het niet zelf hadden aangepakt. Handig graafmachientje, schoppen, harken, kruiwagens en zelfs een kraanwagen kwam er aan te pas. Er werd ook een muurtje gemetseld en het materiaal daarvoor werd per vrachtwagen gebracht.

Helaas moesten wij na 1 week weer terug naar Nederland en konden we verder alleen via foto’s meekijken hoe het zou worden. Omdat het buitenwerk is kon Dave gelukkig gewoon doorwerken tijdens de Oostenrijkse lockdown die half november weer werd ingesteld. En net voordat het opnieuw ging sneeuwen was de klus afgerond. Het resultaat is boven verwachting mooi geworden en te zien in de fotoreportage van oud naar nieuw.

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *