April is Werfenweng voor rustzoekers en de Gollinger Wasserfall

Ben je niet gebonden aan schoolvakanties en ben je vooral op zoek naar stilte en rust…..kom dan in april naar Werfenweng. Hoewel vanaf ongeveer half april veel restaurants en liften dicht zijn, blijft er nog genoeg over wat je kunt doen. In deze blog een kort verslag van onze ervaringen in april.

April doet wat ie wil

Het weer kan heel gevarieerd zijn in april. Wij kregen in één week tijd te maken met bloeiende tulpen in de tuin (de lente), sneeuwbuien en temperaturen onder de 10 graden (winter) en vervolgens kwam de zon en stegen de temperaturen tot boven de 20 graden (zomer).

Bij al die verschillende weertypes konden wij voldoende activiteiten doen. Vanuit de woning wandelen in de Spazierhimmel van Werfenweng kan al snel en de ontluikende natuur is er prachtig fel groen. Het water in de beek stroomt gezellig mee, al dan niet met een beetje sneeuw op de stenen.

Met de auto 10 km rijden naar Tenneck en daar in het Blühnbachtal wandelen kan ook vrijwel altijd. En natuurlijk kun je aan de stad Salzburg in alle jaargetijden een bezoek brengen.

De Gollinger Wasserfall

De grootste verrassing voor ons was een uitstapje naar de plaats Golling waar we de Gollinger Wasserfall bezocht hebben. In de winter tot ongeveer de maand mei lijkt deze fantastische attractie gesloten en dat klopt gedeeltelijk. Bij de kassa zit inderdaad niemand en een groot deel van de parkeerplaats is afgezet met linten. Maar je kunt overal ongestoord naar binnen en het wandelpad volgen naar de waterval.

Aan het begin van de route word je vrijwel direct verrast op een bruggetje met de loop van de beek. De mooiste kleuren groen als mos op de stenen en bomen en de frisse blaadjes aan de bomen. Verderop op het pad zie je plotseling na een bocht de overweldigende Gollinger waterval. Die waterval kun je als je het pad volgt van alle kanten bewonderen. Je klimt tot boven de start van de waterval en via diverse bruggetjes loop je er langs. Ook de grot waar je het water ziet neerstorten is prachtig. Een aanrader dus.

Rust en stilte

In april is het vooral heerlijk rustig in Werfenweng. Je kunt vanaf het balkon genieten van de vogelgeluiden ’s morgens vroeg en tijdens de wandelingen kom je weinig mensen tegen. In de Gollinger Wasserfall loop je niet in een file om al het moois te kunnen zien. Kortom je komt volledig tot rust.

Beelden van de Waterval

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *