Sinds eind 2018 verhuren wij onze appartementen in Werfenweng en Dienten . Door Covid-19 is het aantal annuleringen inmiddels groter dan het aantal boekingen. Gelukkig zijn er in die periodes dat we onze appartementen wel konden verhuren ook regelmatig recensies geschreven door onze gasten. Soms via Belvilla, soms bij Booking.com of via airbnb, maar ook via nog andere boekingsbedrijven. Wij vinden het leuk om een greep uit deze beoordelingen ook te delen op onze eigen website.

Beoordelingen zijn erg belangrijk om op de verschillende verhuur websites hoog in de ‘ranking’ te komen. Je wilt natuurlijk gemakkelijk gevonden worden. Bij sommige websites kun je zelfs zoeken op basis van de hoogte van de beoordelingen; bovenaan staan dan de accommodaties met de hoogste gemiddelde beoordeling. En bijvoorbeeld Booking.com toont niet eerder een beoordeling score dan wanneer er minimaal 3 beoordelingen zijn. Dat is voor ons als verhuurder best lastig, want lang niet iedere gast heeft er zin in om een recensie te schrijven.

Een risico van beoordelingen door gasten is dat ze allemaal een eigen ‘manier van beoordelen’ hebben. De één geeft heel gemakkelijk een score 10, waar een andere gast beschrijft dat het appartement helemaal naar de zin was, maar in de beoordeling nooit verder gaat dan een 8 (goed). Ook komt het voor dat men zich vergist (ten minste, dat denken wij) en dat bij een positieve beschrijving met slechts 1 klein minpuntje, een 2,5 (op een schaal van 1 tot 10) wordt gescoord. Eenmaal hebben wij na de beoordeling de betreffende gast gebeld. Die was heel negatief in de omschrijving over de schoonmaak en scoorden een ‘slecht’ voor hygiëne.

Ze hadden er niet bijgeschreven dat ze te vroeg waren gearriveerd en de schoonmakers dus nog niet klaar waren. Dezelfde gasten hadden al wel weer geboekt voor een volgende keer in ons appartement. Gelukkig konden we onze reactie op deze beoordeling ook plaatsen bij Belvilla.

Nieuwsgierig geworden welke beoordelingen we zoal hebben gekregen? Hieronder hebben we er een aantal bij elkaar gezet. En….we zijn eerlijk geweest en hebben niet de minder goede recensies eruit gelaten. Maar dat was ook niet nodig want onze gasten zijn vooral heel positief.

Bekijk de ervaringen in ons appartement in Werfenweng:

Bekijk de ervaringen in ons appartement in Dienten:

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *