Wij krijgen vaak de vraag: “Hoe loopt de verhuur van jullie appartementen in Oostenrijk?”. De ervaringen daarmee tot nu toe zijn heel verschillend. Dus interessant om hierover een nieuwsbericht te schrijven. Leuk te weten: we hebben regelmatig scherpe last minute prijzen, zoals je hieronder kunt lezen.

Voor ons is de ervaring met het verhuren van vakantiewoningen in Oostenrijk natuurlijk volledig nieuw. In korte tijd leren Gerard en ik er heel veel over.

Het grootste verschil is de winter of zomer periode. Emma Top 1 wordt heel goed verhuurd in de wintermaanden (vanaf kerst december 2019 t/m half maart 2020 al bijna helemaal uitverkocht) en minder goed in de zomermaanden. Bij WerfenBlick is dat net andersom. Bijna de volledige maanden juni t/m september is het appartement volledig bezet. Wil je daar deze zomervakantie nog een ‘last minute boeking’ dan kan dat daar alleen nog van 24 tot 31 augustus (korting van zo’n 25%). Zelfs in de laag seizoen maand oktober is alleen aan het begin van de maand nog een ruime week beschikbaar. In Emma Top 1 is nog nauwelijks geboekt vanaf 22 augustus tot het winterseizoen; ook hier kun je nog een leuke last minute boeken met zo’n € 300,- korting😊. De winterboekingen gaan in WerfenBlick weer minder snel. Daar zijn nog best veel weken beschikbaar in januari, februari en maart. Wat fijn is, is dat alle echte vakantieweken wel telkens bijna direct ingevuld worden.

De minder leuke kant aan het verhuren is alles wat fout kan lopen. We kwamen in Dienten al vrij snel tot de conclusie dat de huismeester activiteiten voor verbetering in aanmerking kwamen. We zijn sinds mei overgeschakeld op een nieuwe beheer onderneming Hammer Services wat een grote verbetering blijkt te zijn. Ook nodigen de afval- en ski-ruimtes niet uit om de boel netjes te houden. Flessen werden in de gang gepleurd en vuilnis naast de containers gezet. In die ruimtes was ook geen goede ventilatie en stond de vloer regelmatig blank van de gesmolten sneeuw (dit is inmiddels door Gerard opgelost). Verrassend ook hoeveel er (al snel) kapot kan gaan in zo’n appartement: TV die van de muur ‘af valt’, gordijnrails van plafond of muur los gerukt/gegaan, pannen met weggevaagde antiaanbaklaag en ga zo maar door. Gelukkig zijn door de verhuur via Belvilla de schadegevallen goed verzekerd en krijgen we deze snel vergoed. De fouten in de bouw van het appartement in Dienten wat betreft wateroverlast en ventilatie is Gerard samen met een andere eigenaar aan het oplossen. Nadat we in mei de inrichting van het appartement zelf hebben aangepakt gaan we eind september we o.a. de muren van deze kelderruimtes mooi licht schilderen, zodat alles er fris uitziet. We blijven er leuk druk mee, maar hebben er vooral veel plezier in.

Ondertussen hebben we voor de verhuur van onze beide appartementen een heel goed contact opgebouwd met @Belvilla. Onze appartementen worden via Belvilla op heel veel verschillende websites aangeboden: heel bekende zoals Airbnb en Booking.com, maar ook minder bekende zoals HomeAway. Voor ons is het telkens weer een verrassing wat er precies over onze woningen beschreven staat en welke prijs ze weergeven. Maar gezien de totale hoeveelheid boekingen die we krijgen zal het wel goed zijn.

Nog één grappige anekdote: de verhuur van Werfenblick aan een gezin uit Arabië. Tijdens zijn verblijf had ik een bijna dagelijkse app-sessie met de vader van het gezin. Ik kreeg in gebrekkig Engels diverse commando’s en vragen over de app: hoe open ik de deur, wifi-wachtwoord, is er een paraplu in het appartement enz.. Op het laatst vroeg hij zelfs hoe het in Oostenrijk zit met geflitst worden op de snelweg. Zoals een goed verhuurder betaamd ben ik heel vriendelijk gebleven en heb telkens netjes geantwoord. Resultaat: hij gaat ons appartement aanbevelen aan zijn omgeving. Leuk toch!!

P.S. Super! Komt er terwijl ik deze Blog schrijf een winterboeking in Emma Top 1 binnen😊

Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *